Solidarność Wielkopolska - Posiedzenie sekcji pożarnictwa
Posiedzenie sekcji pożarnictwa
Wtorek 14 lipca 2020

O sytuacji Państwowej Straży Pożarnej w okresie pandemii koronawirusa, projekcie zmiany ustawy o PSP, ubezpieczeniu Strażak 5.0, tarcza antykryzysowa.

I bieżących problemach związanych z funkcjonowaniem tej służby w województwie wielkopolskim dyskutowano na posiedzeniu Rady Regionalnej Sekcji NSZZ "Solidarność" Pożarnictwa Wielkopolski, które odbyło się 6 lipca 2020 r.

Na zaproszenie Przewodniczącego RS NSZZ „Solidarność” Pożarnictwa Wielkopolski Tomasza Lewandowskiego w spotkaniu wzięli udział: Przewodniczący Zarządu Regionu Wielkopolska Jarosław Lange, Zastępca Przewodniczącego Patryk Trząsalski, Zastępca Wielkopolskiego Komendanta Wojewódzkiego PSP Bryg. Jarosław Zamelczyk, Przewodniczący KSP NSZZ „Solidarność” Bartłomiej Mickiewicz, KP PSP w Wolsztynie Roman Rembielak oraz kol. Piotr Kowalski z OZ NSZZ Solidarność w Żarach.

Z powodu pandemii spotkanie odbyło się w ograniczonej do minimum liczbie członków Związku, a organizatorzy dołożyli wszelkich starań w zachowaniu bezpieczeństwa. Dostępne były płyny do odkażania rąk i sprzętu, a sala konferencyjna została zdezynfekowana przed i po spotkaniu.