Solidarność Wielkopolska - Klub PZU Pomoc dla członków „Solidarności”
Klub PZU Pomoc dla członków „Solidarności”
Poniedziałek 8 lipca 2019

Od września 2018 r. członkowie NSZZ „Solidarność” posiadający Elektroniczną Legitymację Członkowską mogą korzystać z programu rabatowego na stacjach paliw LOTOS.

Nadszedł czas na rozszerzenie przywilejów dla członków Związku. Dzięki ogromnemu zaangażowaniu przewodniczącej Międzyzakładowej Organizacji NSZZ „Solidarność” Grupy PZU Joanny Ratajczak w realizację projektu, 28 czerwca br. Piotr Duda, przewodniczący KK NSZZ "S", Paweł Surówka, prezes PZU oraz Michał Krupiński, prezes Banku Pekao S.A. podpisali porozumienie, dzięki któremu członkowie Solidarności mogą liczyć na 10 proc. zniżki na ubezpieczenia w PZU w ramach programu „Klub PZU Pomoc dla NSZZ Solidarność".

Aby uzyskać dostęp do programu wystarczy wypełnić formularz przystąpienia do Klubu PZU dla NSZZ „Solidarność”, a następnie udać się do agenta PZU SA i przed zawarciem umowy ubezpieczenia podać numer PESEL lub numer otrzymanej karty. Agent sprawdzi uprawnienia do zniżki. Po pozytywnej weryfikacji udzieli zniżki.

O czym należy pamiętać?

• zniżka dotyczy wyłącznie umów z rocznym okresem ubezpieczenia,
  • właściciel karty musi występować w umowie jako ubezpieczony,
  • zniżka musi być zgodna z regulacjami dotyczącymi składki minimalnej,
  • z tytułu posiadania Karty PZU Pomoc przysługuje tylko jedna zniżka w ramach jednej umowy ubezpieczenia.

Na jakie ubezpieczenia przysługuje zniżka?

• PZU Auto: AC, OC, NNW, NNW Max
  • PZU Dom
  • PZU NNW - ogólne, umowy indywidualne i rodzinne
  • PZU Gospodarstwo Rolne: Obowiązkowe ubezpieczenie budynków, OC Rolnika, Mienie ruchome, NNW Rolnika
  • PZU Wojażer

Zniżka dotyczy wyłącznie umów z rocznym okresem ubezpieczenia, z wyjątkiem ubezpieczenia PZU Wojażer, które może być zawarte na okresy krótsze.

Również  PEKAO SA przygotowało ciekawą ofertę dotyczącą swoich usług, zarówno dla poszczególnych członków, jak i organizacji związkowych. Warunkiem skorzystania z niej jest przedstawienie legitymacji NSZZ „Solidarność” w placówce Banku Pekao SA. Zakłada ona chociażby darmowe: prowadzenie rachunku płatniczego, obsługę karty debetowej, wypłaty z obcych bankomatów przez 24 miesiące od daty zawarcia umowy o kartę.

Poza przedstawioną ofertą członkowie „S” otrzymają dostęp do obsługi prawnej, możliwości sprawdzenia pojazdu przez specjalistów przed zakupem, pomocy przy sprzedaży auta, rabatów na bilety do kin Helios oraz rabatów na sprzęt AGD marki Philips.

Szczegółowa oferta dostępna jest pod tym adresem:

klubpzupomoc.pzu.pl/nszz-solidarnosc

Warunkiem koniecznym do skorzystania z ofert jest posiadanie Elektronicznej Legitymacji Członkowskiej.